اهمیت تصفیه آب

اهمیت تصفیه آب

تصفیه آب با روش اسمز معکوس

 - اب شیرین کن اهمیت تصفیه آب چه برای مصارف آشامیدنی و چه برای مصارف صنعتی، معمولا آب طبیعی احتیاج به تصفیه دارد.تصفیه آب برای مصارف آشامیدنی هم آسان تر وهم ارزان تراز تصفیه آب برا ی مصارف صنعتی است. نگرانیهای اساسی در مورد آب آشامیدنی عبارتند از: 

• باکتری های بیماری زا ( پاتوژن ها ) در آب. 

• کمبود و یا وجود زیادی غلظت بعضی از یونها که در سلامتی انسان نقش دارند مانند: یون فلوئور. 

• ذرات معلق در آب. 

• بو و مزه آب. 

● دامنه نگرانی های اساسی در مورد آب های صنعتی بستگی به محل مصرف آب دارد. آب به صورت های متفاوت در صنایع وابسته مطرح می شود: 

1-به عنوان ماده اولیه برای تهیه محصول نهایی، بدون اینکه تغییر شکل دهد.

 2- به عنوان ماده اولیه برای شرکت در واکنش شیمیایی تهیه محصول نهایی.

 3- به عنوان حلال موادی که در واکنشهای شیمیایی شرکت می کنند.

 4-به عنوان ماده واسطه انتقال حرارت از دمای زیر صفر( آب نمک ) تا دمای بخار آب.

 5-به عنوان ماده ذخیره کننده انرژی. 

6-به عنوان ماده واسطه جهت خارج کردن مواد ناخواسته (زائد). 

7-به عنوان سپرمحافظتی دربرابر گرماوتشعشع آب سنگین( D2O ) مورداستفاده در نیروگاهها.

 8- به عنوان ماده ای راحت و ارزان جهت استاندارد ساختن دستگاههای اندازه گیری دما،دانسیته و ویسکوزیته. 

9-به عنوان ماده اصلی جهت مبارزه با آتش به جز در موارد استثنائی مثل مواد نفتی.

 10- خصوصا در مهندسی شیمی و پترو شیمی، بسیاری از فرایندها همانند نمک زدایی، خشک کردن، تبخیر کردن، کریستالیزاسیون، اختلاط، رزین های تعویض یونی، رطوبت زدایی، جذب سطحی و غیره در ارتباط مستقیم با آب هستند.