اهمیت تصفیه آب
اهمیت تصفیه آب
تصفیه آب با روش اسمز معکوس
- اب شیرین کن اهمیت تصفیه آب چه برای مصارف آشامیدنی و چه برای مصارف صنعتی، معمولا آب طبیعی احتیاج به تصفیه دارد.تصفیه آب برای مصارف آشامیدنی هم آسان تر وهم ارزان تراز تصفیه آب برا ی مصارف صنعتی است. نگرانیهای اساسی در مورد آب آشامیدنی عبارتند از:
• باکتری های بیماری زا ( پاتوژن ها ) در آب.
• کمبود و یا وجود زیادی غلظت بعضی از یونها که در سلامتی انسان نقش دارند مانند: یون فلوئور.
• ذرات معلق در آب.
• بو و مزه آب.
● دامنه نگرانی های اساسی در مورد آب های صنعتی بستگی به محل مصرف آب دارد. آب به صورت های متفاوت در صنایع وابسته مطرح می شود:
1-به عنوان ماده اولیه برای تهیه محصول نهایی، بدون اینکه تغییر شکل دهد.
2- به عنوان ماده اولیه برای شرکت در واکنش شیمیایی تهیه محصول نهایی.
3- به عنوان حلال موادی که در واکنشهای شیمیایی شرکت می کنند.
4-به عنوان ماده واسطه انتقال حرارت از دمای زیر صفر( آب نمک ) تا دمای بخار آب.
5-به عنوان ماده ذخیره کننده انرژی.
6-به عنوان ماده واسطه جهت خارج کردن مواد ناخواسته (زائد).
7-به عنوان سپرمحافظتی دربرابر گرماوتشعشع آب سنگین( D2O ) مورداستفاده در نیروگاهها.
8- به عنوان ماده ای راحت و ارزان جهت استاندارد ساختن دستگاههای اندازه گیری دما،دانسیته و ویسکوزیته.
9-به عنوان ماده اصلی جهت مبارزه با آتش به جز در موارد استثنائی مثل مواد نفتی.
10- خصوصا در مهندسی شیمی و پترو شیمی، بسیاری از فرایندها همانند نمک زدایی، خشک کردن، تبخیر کردن، کریستالیزاسیون، اختلاط، رزین های تعویض یونی، رطوبت زدایی، جذب سطحی و غیره در ارتباط مستقیم با آب هستند.